(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada otorinolaringologiya va bosh-bo‘yin kasalliklarining zamonaviy diagnostika hamda davolash usullari, ularning profilaktikasi va reabilitatsiya jarayonlarida qo‘llanilayotgan ilg‘or yondashuvlar tahlil qilingan. Bugungi kunda ushbu yo‘nalish tibbiyotning eng muhim va tez rivojlanayotgan sohalaridan biri bo‘lib, nafaqat quloq, burun va tomoq kasalliklarini, balki bosh va bo‘yin sohasidagi murakkab patologiyalarni ham o‘z ichiga oladi. Ishda klinik amaliyotda lazer texnologiyalari, endoskopik jarrohlik usullari, shuningdek, raqamli diagnostika va 3D modellashtirishning ahamiyati yoritilgan. Shu bilan birga, O‘zbekiston Respublikasi sog‘liqni saqlash tizimida ushbu kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar va innovatsion amaliyotlar ham ko‘rib chiqilgan.