(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlarning boshqaruv jarayonlaridagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Davlat boshqaruvi tizimida ochiqlik va shaffoflikni ta’minlash, fuqarolik jamiyatini rivojlantirish, raqamli boshqaruv mexanizmlarini joriy etish hamda kadrlar salohiyatini oshirishga qaratilgan islohotlarning samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, islohotlarning boshqaruv tizimini demokratlashtirish, ijtimoiy adolatni ta’minlash, iqtisodiyotni modernizatsiya qilish va aholining hayot sifatini yaxshilashdagi strategik ahamiyati nazariy hamda amaliy asoslar bilan ochib beriladi.