(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha yosh inson kamolotining muhim bosqichi hisoblanadi. Bu davrda bola uchun atrof-muhit, oila va tarbiyachi faoliyati o‘ziga xos ahamiyat kasb etadi. Axloqiy sifatlar esa bolaning jamiyatda o‘z o‘rnini topishi, yaxshi inson bo‘lib shakllanishi, madaniy va axloqiy me’yorlarga mos ravishda ulg‘ayishida asosiy rol o‘ynaydi. Axloqiy sifatlarni shakllantirish maktabgacha ta’lim tizimining asosiy maqsadlaridan biri bo‘lib, bolaning ongiga, tafakkuriga, his-tuyg‘ulari va xatti harakatlariga ta’sir ko‘rsatuvchi murakkab, ko‘p bosqichli jarayon sanaladi.