(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida har bir firma yoki korxonaning muvaffaqiyati, birinchi navbatda, uning moliyaviy holati bilan belgilanadi. Moliyaviy holat deganda korxonaning o‘z majburiyatlarini bajarish, ishlab chiqarishni moliyalashtirish, foyda olish va barqaror rivojlanish imkoniyatlarini ifodalovchi iqtisodiy kategoriya tushuniladi.