(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda 1960 yil 27-mayda Turkiyada sodir bo‘lgan harbiy to‘ntarish va uning mamlakat siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy hayotiga bo‘lgan natijalari tahlil qilinadi. 1960-yillar Turkiya tarixida siyosiy beqarorlik, iqtisodiy qiyinchiliklar va jamiyatdagi ideologik ziddiyatlar bilan ajralib turadi. Harbiy to‘ntarish mamlakatdagi siyosiy tartibsizlikni to‘xtatish, demokratik tizimni qayta tiklash va jamiyatdagi ijtimoiy adolatsizliklarni bartaraf etish maqsadida amalga oshirilgan.