(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasining tish salomatligi va karies kasalligini oldini olishdagi o‘rni yoritib berilgan. Kariesning kelib chiqish sabablari, uning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar va profilaktik usullar ilmiy asosda tahlil qilingan. Xususan, tishlarni to‘g‘ri parvarish qilish, fluoridli vositalardan foydalanish, ovqatlanish madaniyatiga amal qilish va stomatolog ko‘rigidan muntazam o‘tishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada, shuningdek, zamonaviy stomatologik texnologiyalar orqali kariesning oldini olish imkoniyatlari ham o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari aholining sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasining muhimligini isbotlab beradi.