(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada jinoyat huquqida DNK ekspertizasining o‘rni, ahamiyati, amaliy qo‘llanilishi va uning huquqiy asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. DNK ekspertizasi jinoyatni tergov qilishda, shaxsni aniqlashda va sud-tergov faoliyatida dalil sifatida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada ushbu ekspertizaning afzalliklari, amaliy samaradorligi, xalqaro tajribadagi qo‘llanish mexanizmlari, shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida uni joriy etish jarayonidagi muammolar va istiqbollar o‘rganilgan. Maqola yakunida DNK ekspertizasini yanada samarali tashkil etish, laboratoriyalarni modernizatsiya qilish, mutaxassislar tayyorlash hamda yagona DNK ma’lumotlar bazasini yaratish bo‘yicha takliflar bildirilgan.