(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada gullarning changlanish jarayoni o‘simliklarning reproduktiv biologiyasi, ekologiyasi, genetika va evolyutsiya fanlari nuqtai nazaridan tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida changlanishning asosiy shakllari, ularning mexanizmlari, ekologik sharoitlarga moslashuvi hamda changlanuvchi organizmlarning (biotik va abiotik) roli ilmiy jihatdan yoritildi. Changlanishning global iqlim o‘zgarishlari, atrof-muhit ifloslanishi va bioxilma-xillik inqirozi sharoitida qay darajada izdan chiqayotganligi muhokama qilindi. Shuningdek, changlanish mexanizmlarini saqlab qolish, changlanuvchi hasharotlarni himoya qilish, sun’iy changlanish va biotexnologik yechimlar taklif qilindi.