(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada ko‘p hujayrali yashil suvo‘tlarning (Chlorophyta bo‘limi) biologik, morfologik, fiziologik, ekologik va biotexnologik jihatlari har tomonlama tahlil qilindi. Tadqiqot davomida suvo‘tlarning hujayra tuzilishi, fotosintez jarayonidagi o‘rni, ekologik tizimlarga ta’siri hamda biotexnologiyada qo‘llanish istiqbollari yoritildi. Shuningdek, yashil suvo‘tlarning evolyutsion rivojlanish bosqichlari, genetik o‘zgaruvchanligi va ularning zamonaviy bioenergetika sohasidagi ahamiyati tahlil qilindi. Ushbu maqola suvo‘tlarning biologik xilma-xilligini, ularning biosferadagi roli va inson faoliyatidagi amaliy ahamiyatini chuqur o‘rganishga qaratilgan.