(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada o‘simlik hujayrasining morfologik, biokimyoviy va molekulyar tuzilishi, ularning biologik faoliyati, genetik tuzilma va ekologik moslashuvdagi o‘rni keng yoritilgan. Tadqiqotda o‘simlik hujayralarining asosiy organoidlari — yadro, plastidlar, mitoxondriya, vakuola, ribosomalar, endoplazmatik to‘r, Golji apparati va hujayra devorining morfo-funksional tahlili berilgan. Shuningdek, zamonaviy biotexnologiya, genetika va ekologiya fanlari bilan bog‘liq holda o‘simlik hujayralarining amaliy ahamiyati yoritiladi. Ushbu maqola o‘simlik biologiyasi, hujayra nazariyasi, gen muhandisligi va biotexnologik tadqiqotlar uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.