(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Inklyuziv ta’lim inglizcha “inclusive” inclusion; uyg‘unlashmoq, qamrab olmoq ma’nolarini beradi. Imkoniyati cheklangan, nogironligi bo‘lgan bolalar bilan sog‘lom bolalarni birgalikda o‘qitish jarayoni inkyuziv ta’lim hisoblanadi. Inklyuziv ta’lim nogironligi bo‘lgan bolalarga nisbatan har qanday holatlarni istisno etadigan, barcha uchun teng muomalani ta’minlaydigan, lekin maxsus ta’lim ehtiyojiga ega bolalar uchun zarur sharoit yaratadigan mafkuraga asoslanadi. Inklyuziv ta’lim barcha o‘quvchilar uchun maxsus ta’lim ehtiyojlari va individual imkoniyatlarining farqliligini inobatga olgan holda ta’lim muassalarida ilm olishda teng huquqlilikni ta’minlashdir.