(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gender tenglik tamoyillari asosida xotin-qizlarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va pedagogik jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish jarayonida gender yondashuvining o‘rni, xotin-qizlarning ijtimoiy faolligini oshirishdagi ahamiyati hamda ta’lim jarayonida interfaol metodlar va innovatsion texnologiyalarning qo‘llanishi tahlil qilingan. Shuningdek, tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola natijalari gender tenglikni ta’minlash, xotin-qizlarning mustaqil qaror qabul qilish va analitik fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda muhim amaliy ahamiyat kasb etadi