(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiy shaxsiyati va uning jadidchilik harakatidagi o‘rni yoritiladi. Behbudiy o‘z davrining eng ilg‘or ziyolilaridan biri sifatida xalqni ma’rifatga chorlagan, millatni uyg‘otish, yosh avlodni ilmga undash yo‘lida fidokorona xizmat qilgan. Uning pedagogik, jurnalistik va dramaturgik faoliyati o‘zbek milliy ongining shakllanishida muhim ahamiyat kasb etgan. Maqolada Behbudiy ijodining asosiy g‘oyalari, ma’rifatparvarlik tamoyillari hamda u yaratgan asarlarning milliy o‘zlikni anglashdagi roli tahlil qilinadi.