(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bolalar serebral falaji (BSF) bilan og‘rigan bemorlar uchun reabilitatsiya tizimini tashkil etish, uning bosqichlari, usullari va samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Maqolada fizioterapiya, logopediya, psixologik va pedagogik yondashuvlarning o‘zaro uyg‘unligi, multidisiplinar jamoaning roli hamda zamonaviy texnologiyalar asosida reabilitatsiya jarayonlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari BSF bolalarining jismoniy, psixologik va ijtimoiy moslashuv darajasini oshirishda kompleks yondashuv muhimligini ko‘rsatadi.