(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qandli diabetning etiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari, davolash tamoyillari hamda profilaktik choralari tahlil qilingan. Tadqiqotda qandli diabetning keng tarqalishi, metabolik sindrom bilan bog‘liqligi va asoratlari yoritilgan. Maqola umumiy tibbiy tahlil asosida yozilgan bo‘lib, kasallikni erta aniqlash va nazorat qilishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.