(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada inson kapitaliga investitsiya kiritishning milliy iqtisodiyot rivojlanishidagi o‘rni va uzoq muddatli ta’siri tahlil etilgan. Inson kapitali — bu jamiyatning eng muhim ishlab chiqarish omili bo‘lib, u ta’lim, sog‘liqni saqlash, malaka oshirish, ilmiy-tadqiqot va innovatsiyalarga yo‘naltirilgan sarmoyalar orqali shakllanadi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida inson kapitali rivojiga qaratilgan davlat siyosati, xalqaro tajriba va statistik ma’lumotlar asosida tahlil olib borilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, inson kapitaliga kiritilgan investitsiyalar uzoq muddatda iqtisodiy barqarorlikni, innovatsion faoliyatni va raqobatbardoshlikni ta’minlashda asosiy omil sifatida xizmat qiladi