(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida inson kapitaliga investitsiya kiritishning o‘ziga xos jihatlari, uning mehnat bozori, ishlab chiqarish samaradorligi va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan. Zamonaviy iqtisodiy modelda raqamli texnologiyalar inson faoliyatining barcha sohalariga chuqur kirib borar ekan, kadrlarning raqamli kompetensiyasini oshirish, texnologik savodxonlikni kuchaytirish va uzluksiz o‘qitish tizimini yaratish dolzarb masalaga aylanmoqda. Maqolada O‘zbekiston tajribasi xalqaro tendensiyalar bilan taqqoslanib, raqamli transformatsiya jarayonida inson kapitaliga investitsiya kiritishning iqtisodiy samaradorlik darajasi tahlil qilinadi va istiqboldagi yo‘nalishlar bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.