(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq maqollaridagi konseptual metafora va metonimiya tizimi tahlil qilinadi. Maqollar xalq tafakkurining dunyoqarashini, qadriyatlari va ijtimoiy tajribasini ifodalaydi. Tadqiqotda konseptual strukturalar orqali maqollarning semantik va madaniy qatlamlari o‘rganiladi, bu esa xalqning mental modeli va dunyoqarashini tushunishga yordam beradi.