(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada odam genomining tuzilishi, uni o‘rganish jarayonida erishilgan yutuqlar hamda genomik ma’lumotlarning tibbiyotdagi amaliy ahamiyati yoritilgan. Genom tahlili yordamida irsiy kasalliklarni aniqlash, dori vositalarining individual ta’sirini baholash, shuningdek, shaxsiy tibbiyot (personalizatsiyalashgan tibbiyot) konsepsiyasining rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy genom tahriri texnologiyalari, xususan CRISPR/Cas9 tizimi, gen terapiyasi va profilaktik diagnostika yo‘nalishlaridagi innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi.