(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim muassasalarida oʻquvchi shaxsiyatini shakllantirish jarayonida yuzaga keladigan psixoemotsional muammollar va ularning oldini olish yoʻllari tadqiq qilinadi. Tadqiqotda oʻquvchilarning psixologik salomatligiga taʼsir etuvchi omillar, shaxsning garmonik rivojlanishidagi toʻsiqlar va ularni bartaraf etish usullari oʻrganilgan. Maqolada taʼlim jarayonida oʻquvchilarning psixoemotsional holatini monitoring qilish, profilaktika choralari va psixologik pedagogik yondashuvlar asosida yechimlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, oʻquvchi shaxsiyatini shakllantirishda psixoemotsional barqarorlikni taʼminlash uning akademik yutuqlari va shaxsiy rivojlanishi uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega.