(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola xalqaro valyuta munosabatlari kontekstida globalizatsiyaning valyuta tizimlariga ta’siri, asosiy tendensiyalar va muammolarni tahlil qiladi. Maqolada valyuta globalizatsiyasi jarayonlarining nazariy jihatlari, dunyo bo‘yicha valyutalar orasidagi balans, de-dollarizatsiya tendensiyasi, yangi raqamli valyutalarning roli va valyuta aloqalarining kelajakdagi istiqbollariga oid tadqiqotlar ko‘rib chiqiladi. Metodik jihatdan adabiyot tahlili, empirik ma’lumotlar tahlili va holat misollari yondashuvi qo‘llaniladi. Natijada, global valyuta munosabatlarida ikkita asosiy yo‘nalish — qisman multipolyarlik va raqamli transformatsiya — kuchayishiga yo‘l ochilishi aniqlanadi. Xulosa va takliflar bo‘limida milliy valyuta siyosatlari va xalqaro hamkorlikni takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatiladi.