(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Har bir davlat o‘zining milliy ta’lim siyosati, iqtisodiy ehtiyojlari va ijtimoiy qadriyatlaridan kelib chiqib, matematikani o‘qitishning samarali usullarini joriy etgan. Ularning barchasida matematika fani ta’limning ajralmas qismi bo‘lib, o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. Fransiya taʼlim tizimining yuqori darajada markazlashganligi sharoitida, matematika boshlangʻich maktabdan nufuzli oliy taʼlim muassasalarigacha (Grandes Écoles) asosiy intizom sifatida oʻqitiladi. Maqolada oʻqitishning mantiqiy asoslash va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan yondashuvi, turli taʼlim bosqichlaridagi oʻquv dasturi mazmuni hamda tizimdagi zamonaviy muammolar (masalan, xalqaro reytinglardagi oʻzgarishlar) va ularga berilayotgan javoblar tahlil qilinadi.