(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda so‘z boyligini kengaytirishning samarali metodlari tahlil qilinadi. Til va nutq bolaning intellektual, ijtimoiy hamda emotsional rivojlanishida muhim omil hisoblanadi. Tadqiqotda bolalar nutqini rivojlantirishda o‘yinli faoliyat, suhbat, badiiy asarlar o‘qish, hikoya tuzish, tasviriy vositalardan foydalanish kabi metodlarning samaradorligi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, nutq rivojlanishida tarbiyachining nutq madaniyati, muhitning kommunikativ faolligi va ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada amaliy kuzatuvlar va metodik tavsiyalar asosida bolalarning so‘z boyligini tizimli ravishda oshirish yo‘llari ishlab chiqilgan.