(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yalligʻlanish jarayonining molekulyar mexanizmlari, biologik dori vositalarining ta’sir tamoyillari va ularning yangi avlod turlari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar keltirilgan. Biologik preparatlar — bu monoklonal antitanalar, sitokin inhibitörlari, retseptor blokatorlari kabi moddalardan tashkil topgan dori guruhidir. Ular an’anaviy yalligʻlanishga qarshi dorilarga nisbatan yuqori selektivlik, kamroq nojo‘ya ta’sir va uzoq muddatli terapevtik samaraga ega. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, yangi avlod biologik preparatlar autoimmun kasalliklar, revmatoid artrit, Kron kasalligi, psoriaz va boshqa yalligʻlanishli patologiyalarni samarali nazorat qilish imkonini beradi.