(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tibbiy reabilitatsiya jarayonida fitoterapiya usullarining o‘rni, ularning fiziologik va biokimyoviy ta’sir mexanizmlari, shuningdek, klinik amaliyotda qo‘llanish samaradorligi yoritilgan. Fitoterapiyaning asosiy maqsadi organizmning tabiiy tiklanish jarayonlarini rag‘batlantirish, dorivor o‘simliklar orqali immun, asab, yurak-qon tomir, ovqat hazm qilish tizimlari faoliyatini normallashtirishdan iborat. Tadqiqotlar natijasida aniqlanishicha, fitoterapiya reabilitatsiya bosqichida farmakoterapiyani to‘ldiruvchi va yon ta’sirlarni kamaytiruvchi muhim usul sifatida keng qo‘llanilishi mumkin.