(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanish jarayoni, uning axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va Internet tarmog‘i bilan uzviy bog‘liqligi tahlil qilingan. Internetning rivojlanishi, elektron xizmatlarning kengayishi, shuningdek, O’zbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati yoritilgan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotning mamlakat iqtisodiy o‘sishiga ta’siri, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.