(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada menejerlik uslublarining tashkilot faoliyati samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Menejerning rahbarlik qilish uslubi jamoada psixologik muhitni shakllantirish, xodimlarni mehnatga undash, qaror qabul qilish tezligi va sifatiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi isbotlab berilgan. Tadqiqot davomida avtoritar, demokratik va liberal rahbarlik uslublarining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi hamda ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’sirini ifodalovchi tamoyillar yoritiladi. Shuningdek, tashkilotda menejerlik uslubini to‘g‘ri tanlash boshqaruv samaradorligini oshirish, mehnat unumdorligini yuksaltirish hamda xodimlarning ishga bo‘lgan motivatsiyasini kuchaytirishda muhim omil ekanligi asoslanadi. Maqolada menejerlik uslublarining afzalliklari va kamchiliklari taqqoslab ko‘rsatiladi, samarali boshqaruv uchun tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari menejerlar, boshqaruv sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar hamda rahbarlikka tayyorlanayotgan kadrlar uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.