(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda XX asrning 60-yillarida Turkiyada yuzaga kelgan ijtimoiy-siyosiy keskinlashuvning asosiy sabablari tahlil qilingan. Ushbu davr Turkiya tarixida siyosiy beqarorlik, harbiy aralashuv va jamiyatdagi mafkuraviy ziddiyatlarning kuchayishi bilan ajralib turadi. Maqolada mamlakatda hukmron bo‘lgan siyosiy partiyalar o‘rtasidagi raqobat, iqtisodiy inqiroz, tashqi siyosiy bosimlar hamda milliy manfaatlar bilan g‘arb ta’siri o‘rtasidagi ziddiyatlar yoritilgan. Shuningdek, 1960-yilgi harbiy to‘ntarishning ijtimoiy va siyosiy ildizlari, uning mamlakat siyosiy tizimiga ta’siri ham tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, mazkur davrdagi siyosiy keskinlik Turkiya jamiyatining demokratik rivojlanish yo‘lida kechgan murakkab bosqichlaridan biri bo‘lgan.