(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi 5–7 yoshli qizlarda badiiy gimnastika vositalari yordamida asosiy harakat ko‘nikmalarini (sakrash, muvozanat, koordinatsiya, plastika) rivojlantirishga qaratilgan eksperimental tadqiqot natijalari taqdim etilgan. Tajriba guruhi va nazorat guruhidagi bolalar ko‘rsatkichlari t-Styudent mezonidan foydalangan holda statistik jihatdan taqqoslandi va badiiy gimnastika dasturining sezilarli samaradorligi isbotlandi (p < 0,05).