(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning tarixiy ongini shakllantirishda tarix fanining o‘rni va uning tarbiyaviy imkoniyatlari atroflicha tahlil etilgan. Maqolada tarix darslari orqali o‘quvchilarda vatanparvarlik, ma’naviyat, fuqarolik mas’uliyati, bag‘rikenglik va milliy qadriyatlarga hurmat tuyg‘ularini shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlar yordamida tarix fanining tarbiyaviy ta’sirini kuchaytirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari tarix o‘qituvchisining shaxsiy namunasi, darsdagi muloqot muhiti va o‘quvchilarning faol ishtiroki yoshlarning tarixiy tafakkuri hamda ma’naviy kamolotini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi. Maqola yakunida tarix fanining yosh avlodni barkamol shaxs sifatida tarbiyalashdagi o‘rni va istiqboldagi ustuvor yo‘nalishlar haqida tavsiyalar berilgan.