(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada politexnikum o‘quvchilarida fuqarolik burchi va qonunlarga hurmat ruhini tarbiyalashning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Unda yoshlarning huquqiy madaniyatini shakllantirish, fuqarolik pozitsiyasini mustahkamlash hamda ularni jamiyat hayotida faol ishtirok etishga tayyorlash jarayonida o‘qituvchining o‘rni va mas’uliyati yoritilgan. Maqolada huquq fanini o‘qitishda interfaol metodlardan, tarbiyaviy mashg‘ulotlardan, huquqiy treninglar va debatlardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida fuqarolik ongini shakllantirish, qonunlarga hurmat ruhini singdirish, o‘quvchilarda ijtimoiy mas’uliyat va vatanparvarlik tuyg‘usini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, fuqarolik va huquqiy tarbiya o‘quvchilarning shaxsiy kamoloti, ijtimoiy faolligi hamda mas’uliyat hissini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi.