(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gistologiya fanining zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, inson to‘qimalarining normal va patologik holatdagi tuzilishi, hujayra o‘zgarishlarini aniqlashda gistologik tahlilning ahamiyati keng yoritilgan. Gistologiya hujayra darajasidagi o‘zgarishlarni o‘rganish orqali kasalliklarni erta bosqichda aniqlash, to‘g‘ri tashxis qo‘yish va samarali davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada gistologiyaning tibbiyot ta’limidagi ahamiyati, laboratoriya texnologiyalarining rivojlanishi va yosh tibbiyot xodimlari uchun bu fanning amaliy ahamiyati tahlil qilingan.