(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida 1989–2026 yillar oralig‘ida amalga oshirilgan pul islohotlari, inflyatsiya jarayonlari va pul munosabatlaridagi bosqichli o‘zgarishlar tarixiy va iqtisodiy tahlil asosida yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘tish davrining ilk bosqichlaridagi muammolar, milliy valyutaning joriy etilishi, konvertatsiya siyosatining evolyutsiyasi, inflyatsiyani jilovlash bo‘yicha davlat siyosati hamda raqamli pul muomalasiga o‘tish jarayonlari tahlil qilingan. Maqolada O‘zbekiston tajribasi asosida rivojlanayotgan mamlakatlar uchun amaliy xulosalar chiqarilgan.