(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalq hayotidagi hodisalarga etnopedagogik yondashuvning mohiyati, ahamiyati va zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Muallif xalq hayotida shakllangan marosimlar, urf-odatlar va an’analar orqali yosh avlodni ma’naviy, axloqiy hamda estetik jihatdan tarbiyalashning samarali yo‘llarini tahlil qilgan. Maqolada xalq pedagogikasining asosiy tamoyillari, milliy qadriyatlar va zamonaviy tarbiya tizimi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ilmiy asosda izohlangan. Shuningdek, xalqning boy ma’naviy merosini o‘rganish va uni ta’lim tarbiya jarayoniga tatbiq etishning ahamiyati keng yoritilgan.