(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ijtimoiy pedagogika fanining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Maqolada ijtimoiy pedagogikaning tarixiy ildizlari, xalq tarbiyaviy an’analari, sovet davrida bu soha bilan bog‘liq pedagogik g‘oyalar, shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda bu fanning nazariy va amaliy rivojlanish yo‘nalishlari keng yoritilgan. Ijtimoiy pedagogikaning jamiyatdagi roli, ta’lim tizimidagi o‘rni hamda uning zamonaviy taraqqiyot bosqichlari haqida ilmiy asosda tahliliy fikrlar bayon etilgan.