(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish obyektlarida sanoat xavfsizligini ta’minlashda xavflarni aniqlash, baholash va monitoring qilishning zamonaviy mexanizmlari yoritilgan. Sanoat jarayonlarining murakkablashuvi, texnologik tizimlarning kengayishi va inson omilining o‘sishi xavfsizlik masalasini dolzarb qiladi. Maqolada xavflarni monitoring qilish orqali ishlab chiqarishdagi potensial xavf manbalarini aniqlash, ularni nazorat ostida saqlash hamda favqulodda holatlarning oldini olish chora-tadbirlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, avtomatlashtirilgan tizimlar va sun’iy intellekt vositalaridan foydalanishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sanoat xavfsizligi darajasini oshirish, ishlab chiqarish barqarorligini ta’minlash hamda xodimlar salomatligini muhofaza qilishda monitoring tizimining muhim o‘ringa egaligini ko‘rsatadi.