(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu maqolada o‘zbek tilining huquqiy maqomini oshirish borasida mustaqillik yillarida amalga oshirilgan qonuniy asoslar, islohotlar va choratadbirlar tahlil qilinadi. Jumladan, 1995-yilda “Davlat tili haqida”gi Qonunning qabul qilinishi, 2019-yil Prezident farmoni bilan “O‘zbek tili bayrami kuni”ning joriy etilishi, rahbar kadrlar uchun davlat tilini bilish darajasini aniqlash tizimi, shuningdek, lotin yozuviga to‘liq o‘tish borasida olib borilayotgan ishlarga e’tibor qaratiladi. Maqolada o‘zbek tilining davlat tili sifatida ijtimoiy, huquqiy va ma’naviy hayotdagi o‘rni va nufuzini mustahkamlashga qaratilgan harakatlar yoritiladi.