(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tilning millat ruhi, ma’naviyati va madaniyatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Til nafaqat aloqa vositasi, balki xalqning dunyoqarashi, qadriyatlari, tarixiy xotirasi va milliy o‘zligining asosi ekanligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada o‘zbek tili misolida til va madaniyat o‘zaro bog‘liqligi, milliy tafakkurning tildagi ifodasi, hamda tilni asrash orqali madaniyatni saqlab qolish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda ta’lim jarayonida ona tilini o‘qitishning ma’naviy ma’rifiy ahamiyati ham tahlil qilinadi.