(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ma’lumotlar bazasi fanini o‘qitish jarayonida talabalarning raqamli kompetentligini rivojlantirishning dasturiy-didaktik modeli ishlab chiqilgan. Model raqamli texnologiyalar, interaktiv platformalar, hamda loyihaviy o‘qitish yondashuvlarini uyg‘unlashtirishga asoslangan. Tadqiqotda SQL, Python, va Cloud DB texnologiyalarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilish orqali talabalar amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Natijalar modelning samaradorligini tasdiqlaydi va raqamli kompetentlikni oshirishga xizmat qiladi.