(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
: Mazkur maqolada bolalarda uchraydigan ichak infeksiyalarining erta aniqlanishi va profilaktikasining dolzarb jihatlari yoritilgan. Ichak infeksiyalari bola organizmida og‘ir kechuvchi holatlar, suvsizlanish va immunitet pasayishiga olib keladi. Maqolada infeksiyalarni erta tashxislashda laborator tekshiruvlarning ahamiyati, klinik belgilarning farqlanishi hamda ularning oldini olishda gigiyena, emlash, parhez va sog‘lom turmush tarzining o‘rni keng tahlil qilingan. Shuningdek, tibbiyot xodimlari va ota-onalarning hamkorlikdagi faoliyati muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.