(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada biofizika fanini o‘qitishda STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvining ilmiy-pedagogik ahamiyati, uning o‘quv jarayoniga integratsiyasi hamda talabalarda ilmiy tafakkur, ijodiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. STEAM yondashuvi o‘quvchilarning biofizik jarayonlarni nazariy bilim asosida emas, balki amaliy tajribalar, texnologik modellashtirish va ijodiy loyihalar orqali o‘zlashtirishini ta’minlaydi. Maqolada biofizika fanini o‘qitishda STEAM metodologiyasining asosiy komponentlari, afzalliklari hamda ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan.