(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xalqaro tashqi savdo va tranzit hajmining ortib borishi bojxona nazorati tizimida samarali hamda xavfsiz kuzatuv va nazorat mexanizmlarini joriy etish zaruratini yuzaga keltirmoqda. Bojxona hamrohligida kuzatib borish tizimi — tovarlarni bojxona hududi boʻylab tashish jarayonida ularning harakatini doimiy ravishda monitoring qilish usuli boʻlib, kontrabanda, qonunbuzarlik holatlarini barvaqt aniqlash va oldini olish, shuningdek, tashqi iqtisodiy faoliyatni ragʻbatlantirish hamda uning barqarorligini taʼminlashda muhim ahamiyat kasb etadi.