(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda yurtimizda arab tilshunosligiga boʻlgan qiziqish kundan-kunga ortib bormoqda. Sababi, arab yozuvi va tilini oʻrganish, tarixiy manbalar bilan tanishish hamda ulardan ilmiy va amaliy maqsadlarda foydalanish imkonini beradi. Shu bois arab tilini oʻrganish nafaqat tarixiy bilimlarni chuqurlashtiradi, balki zamonaviy ilmiy izlanishlar va xalqaro aloqalarda ham keng imkoniyatlar yaratadi.