(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada milliy teatrlarning xalq pedagogikasidagi o‘rni va tarbiyaviy ahamiyati tahlil etilgan. Maqolada teatr san’ati xalq hayotining ajralmas qismi, uning axloqiy, estetik va ma’naviy qadriyatlarini targ‘ib etuvchi vosita sifatida talqin qilinadi. Muallif milliy teatrlarning shakllanish jarayoni, ularning xalq pedagogikasi bilan uzviy bog‘liqligi hamda yosh avlod tarbiyasidagi roli haqida fikr yuritadi. Shuningdek, teatrning inson hissiyotiga, estetik didiga va ijtimoiy faolligiga ko‘rsatadigan ta’siri alohida yoritilgan. Natijada teatr san’ati xalq pedagogikasining samarali amaliy vositasi sifatida baholangan.