(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Markaziy asab tizimi kasalliklarini nevropatologik usulda davolash markaziy asab tizimi. Bu inson organizmining boshqaruv markazi bo‘lib, u bosh miya va orqa miyadan tashkil topgan. Markaziy Asab Tizimi kasalliklari - organizmning muhim funksiyalariga ta’sir etuvchi jiddiy nevrologik buzilishlardir. Bular orasida insult, epilepsiya, miya shikastlanishlari, meningit, ensefalit, skleroz kabi kasalliklar eng ko‘p uchraydi. Nevropatologik davolash usullari bu kasalliklarning asab tizimi faoliyatini tiklash va buzilgan nerv aloqalarini qayta faol holatga keltirishga qaratilgan. Davolash jarayoni tibbiy, fizioterapevtik, farmakologik va reabilitatsion usullar orqali olib boriladi.