(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bronxo pnevmoniya bilan og‘rigan bemorlarda kislorod terapiyasining samaradorligi tahlil qilinadi. Bronxo pnevmoniya o‘pkaning alveola va bronxiollari darajasida kechuvchi yallig‘lanish jarayoni bo‘lib, nafas yetishmovchiligi bilan kechadi. Shuning uchun kislorod terapiyasi ushbu kasallikda muhim davolovchi omil sifatida qo‘llaniladi. Tadqiqotda bemorlarga berilgan kislorodning kontsentratsiyasi, nafas olish chastotasi, arterial qon gazlari (PaO₂, PaCO₂) ko‘rsatkichlari va saturatsiya darajalari asosida davolashning samaradorligi baholangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, o‘z vaqtida va to‘g‘ri dozada o‘tkazilgan kislorod terapiyasi nafas yetishmovchiligi belgilarini kamaytiradi, arterial qonning oksigenatsiyasini yaxshilaydi hamda kasallikning og‘ir kechishini oldini oladi. Maqolada shuningdek, kislorod terapiyasini qo‘llashda ehtiyot choralar, usullar (maskali, nazal kateterli, yuqori oqimli tizimlar) va individual yondashuv zaruriyati yoritilgan.