(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada savod o‘rgatish jarayonida yangi pedagogik texnologiyalardan foydalanishning dolzarbligi, ularning nazariy asoslari hamda amaliy qo‘llanilishdagi afzalliklari yoritilgan. Yangi texnologiyalar asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga, og‘zaki va yozma nutqni rivojlantirishga, ijodiy yondashuvni shakllantirishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Maqolada “Insert”, “Klaster”, “Aqliy hujum” kabi texnologiyalarning savod o‘rgatishdagi samarasi misollar asosida ko‘rsatib berilgan.