(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Amaliy mashg‘ulotlarda innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Hayotning barcha jabhalarida tezkor o‘zgarishlar, innovatsiyalar joriy etilayotgani natijasida oliy ta’lim muassasalari ham pedagogik yondashuvlarni zamonaviylashtirishga intilmoqda. Zamonaviy ta’lim bilan bog‘liq mavjud ehtiyojlarning qondirilishi, ilmiy-texnik taraqqiyotning ta’lim mazmuniga ta’siri va bugungi davrga xos yangilanishlarni o‘zida mujassam etgan innovatsion pedagogik usullar ahamiyati so‘nggi yillarda borgan sari ortib bormoqda. Bu esa amaliy mashg‘ulotlar darslarini o‘tkazishda ham yangi, samarali yondashuvlarni faol tatbiq etishni talab qilmoqda. Ushbu tezisda Amaliy mashg‘ulotlarda innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish haqida ma’lumotlar berilgan.