(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda nutqning rivojlanishi va buzilishining o’ziga xos jihatlari xususida so’z yuritiladi. Qayd etib o’tish lozimki, bolalarda kuzatiladigan nutq buzilishlarining ayrim ko’rinishlari mavjud bo’lib, ular bir-biridan mazmuniga ko’ra hamda tabiatiga ko’ra farqlanadi. Bolalarda uchraydigan nutq buzilishlarini o’z vaqtida bartaraf etish ularning kelgusida jiddiy kasallikka aylanmasligi uchun asos vazifasini o’taydi.