(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada mehmonxona xizmatlari sifatini boshqarish jarayonida standartlashtirish va sertifikatlashtirishning nazariy asoslari o‘rganiladi. Xizmatlarning sifat ko‘rsatkichlarini baholash, xalqaro va milliy standartlar tizimini joriy etish hamda sertifikatlashtirish mexanizmlarining samardorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sifat menejmenti tizimlari, xususan ISO standartlari va ularning mehmonxona biznesidagi ahamiyati yoritiladi. Mehmonxona xizmatlari raqobatbardoshligini oshirish, mijozlar ishonchini mustahkamlash hamda barqaror rivojlanishni ta’minlashda sertifikatlashtirishning o‘rni ilmiy asosda bayon etiladi. Natijalar sifatni boshqarishda innovatsion yondashuvlarning joriy etilishi kelgusida mehmonxona sohasini rivojlantirishga xizmat qilishi mumkinligi bilan asoslanadi.